Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Fa beltéri ajtó, beltéri ajtók

Fa beltéri ajtó csere


A fa beltéri ajtó csere során az otthonunk belső tereit elválasztó, illetve a köztük lévő közlekedést biztosító nyílászárók cseréje történik. Az otthonunkban található beltéri ajtók rendszeres, intenzív használatnak vannak kitéve, amennyiben állapotuk nem megfelelő, használatuk nehézségekkel járhat.

Bárhová is megyünk otthonunkon belül, a beltéri ajtók folyamatosan szem előtt vannak, így a megbízható működés mellett fontosak az ajtó külső jegyei is. A fa beltéri ajtó cseréje során a régi szerkezet kibontását követően egy általunk választott ajtó kerül majd beépítésre.

Fa beltéri ajtó csere – Ajtó típusok


A régebbi fa beltéri ajtók gerébtokos vagy pallótokos kialakításúak, melyek kibontása, valamint az azt követő beépítés során a falak sérülését okozhatja, így az ajtócserét követően a falazat helyreállítására, illetve újrafestésére is szükség van. Fa beltéri ajtó csere

Az utólag szerelhető tokos beltéri ajtó beépítése, ahogy a neve is utal rá, a helység felújítása során akár utolsó lépésként is történhet, így elkerülhetjük, hogy az új ajtó festékes, vakolatos legyen, vagy akár megsérüljön a többi munkafolyamat során. Beépítésük meglevő, vagy akár újonnan kialakított falnyílásba is történhet.

A fa beltéri ajtók egyszárnyas, illetve kétszárnyas kialakítással is legyárthatóak, így bármilyen méretű falnyílás számára legyártható a megfelelő ajtó. Az új fa beltéri ajtó méretét a falnyílás határozza meg, gyártásuk szabványméretben, valamint egyedi méretben is történhet. Az egyedi méretű gyártás előnye, hogy sokkal hamarabb elvégezhető a megrendelést követően az beltéri ajtó beépítése.

A hagyományos nyitású beltéri ajtók mellett egyre népszerűbbek a praktikus, helytakarékos használatú tolóajtók is, melyeknek két típusa is létezik. A fal előtt futó tolóajtók szinte bármelyik falnyílás esetében beszerelhetők, a fal belsejében futó típus pedig néhány megelőző munkát igényel.

Fa beltéri ajtó gyártása


A fa beltéri ajtó gyártása rétegragasztott, hossztoldással előállított borovi fenyő lecek felhasználásával történik. A borovi fenyő tartós, ellenálló fafajta, mely a számos előnyös tulajdonsága mellett kellemes látványt nyújtó felülettel is rendelkezik. A fa beltéri ajtó felülete lazúrral, valamint festékkel is ellátható.

A lazúros kezelésnek köszönhetően a fa megfelelő védelmet kap a párával és az intenzív használattal szemben, emellett a fa természetes rajzolatát is látni engedi. A festékkel kezelt beltéri ajtók a RAL színskála színeivel láthatóak el, így könnyen megtalálhatjuk a helységhez illő színt.

A beltéri ajtó lehet tömör kialakítású, de még látványosabb hatás érhető el az üvegezett ajtók használatával. A fa beltéri ajtó többféle típusú és színű üveggel ellátható, a víztiszta üveg mellett számos savmart üvegtípus kiválasztható.

Fa beltéri ajtó csere – beltéri ajtó beépítés


Az ajtó gyártását követően egy előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül a nyílászáró, melynek beépítése néhány óra alatt kivitelezhető. Első lépésként a régi ajtó szárnyai kerülnek eltávolításra, majd pedig az ajtókeret függőleges szárai elfűrészelése következik. Az elvágott keret elemei óvatos feszegetést követően kibontásra kerülnek a falnyílásból, az ebből keletkezett bontási törmelék és por eltávolítása következik.

A falnyílás tisztítását követően az új beltéri ajtókeret egy alapos ellenőrzést követően csavarokkal kerül rögzítésre, majd pedig felhelyezésre kerülnek az ajtó nyílói is. A beépítési hézagok a falnyílás és az ajtókeret közt a fa takarólecek segítségével kerülnek letakarásra. A beltéri ajtó beépítésének záró lépése a nyílászáró beállítása, mely az egyszerű használatot biztosítja.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.