Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Fa beltéri ajtó, beltéri ajtók

Fa beltéri ajtók gyártása


A beltéri ajtók otthonunk belső tereit választják el egymástól, valamint biztosítják számunkra a zavartalan közlekedést a különböző helységek között. Ezek az ajtók, mivel az épület belső légterében találhatóak, nincsenek kitéve az időjárás hatásainak, ezért jóval kevesebb műszaki elvárásnak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a kiválasztás során nagyobb hangsúlyt fektethetünk az ajtó külső megjelenésére. A fa beltéri ajtók gyártása mellett további anyagokból is lehetséges a beltéri ajtók előállítása, ám a természetes és egyedi szépséget csak egy fából készült ajtó tud nyújtani otthonunk számára.

Fa beltéri ajtó gyártására használt alapanyag


A borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt fafajta a nyílászárók gyártásában. Mivel tartósak, és ellenállóak az időjárás hatásaival szemben, így külső és belső nyílászárók, bútorok, valamint egyéb szerkezetek gyártására is alkalmasak.

A borovi fenyő sárgás, barnás árnyalatú, felületét pedig a fa mintája teszi látványosabbá. A gyártása során hibakiejtett hossztoldott, illetve toldás nélküli faanyagot is használhatnak, ám utóbbi előállítása sokkal drágább. A faanyag szilárdságát rétegragasztás segítségével növelik meg, melynek köszönhetően tartósabb, ellenállóbb beltéri ajtó készíthető.

A fa beltéri ajtók festéssel tartósabbá és látványosabbá tehetőek, ezt a gyártás során, még a végső összeszerelés előtt végzik el, így a nyílászáró elemei mindenhol megkapják a szükséges védelmet. Lehetőségünk van natúr felületű beltéri ajtó választására is, ám ezek használata magasabb páratartalmú helységek esetén nem ajánlott.

Egy jól kiválasztott fa beltéri ajtó egy bútordarab látványával is felérhet, ezt tömör kivitellel, illetve üvegezéssel is elérhetjük. Az üvegezett beltéri ajtók számára a víztiszta üveg mellett számos színes, savmart üveg közül is választhatjuk ki a nekünk megfelelőt.

Hagyományos fa beltéri ajtók


Az épületek túlnyomó részében hagyományosan nyíló ajtók találhatóak, sok esetben az ajtócsere során is ilyen típusú nyílászáró kerül beépítésre. A fa beltéri ajtó gyártása során egyszárnyas és kétszárnyas nyílászáró is előállítható, így megfelelő méretű falnyílás esetén bármelyik beépíthető.

Az egyszárnyas fa beltéri ajtókból jobbos, illetve balos nyitású létezik, még a kétszárnyas változatban két, ellentétes irányba nyíló ajtószárny található.  Az egyszárnyas ajtók beépítése előtt lehetőségünk van eldönteni, hogy melyik irányba nyíljon az ajtó, javítva ezzel a helység elrendezésén.

Ezek az ajtók többféle tokkal is elkészíthetőek, így a palló és gerébtokos ajtók mellett akár utólag szerelhető tokkal is elláthatóak. Az utólag szerelhető tok a helység felújításának utolsó lépéseként is beépíthető, így elkerülhetjük a padló, falazat, vagy pedig maga az ajtó sérülését a művelet során.


Beltéri tolóajtók


A tolóajtók egyre népszerűbbek, használatuk sokkal helytakarékosabb a hagyományos nyitású ajtókkal szemben. Két fő típus létezik belőlük, emellett egyszárnyas és kétszárnyas kivitelben is legyárthatóak.

Fal előtt futó toló ajtó


A tolóajtó ebben az esetben a falnyílás fölött felszerelt karnison foglal helyet, használatkor pedig ezen fut végig. Ha bútorozás során elegendő helyet hagyunk, a nyitott ajtó lapját betolhatjuk a bútorok mögé.

Falban futó tolóajtó


A falban futó tolóajtó segítségével a falnyílás mindkét helység irányából szabadon bútorozható, mivel a tolóajtó lapjai egy előre kialakított üregben futnak végig. Az ilyen típusú tolóajtók beépítését megelőzően gipszkartonos, vagy kőműves munka segítségével alakítják ki az ajtó kifutásához szükséges fészket.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.