Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Fa beltéri ajtó, beltéri ajtók

Beltéri ajtó ár


A beltéri ajtó ár a nyílászáró számos tulajdonságától függ, melybe beletartozik az ajtó alapanyaga, kialakítása, valamint a felhasznált üvegezés is. A beltéri ajtók nem látnak el hőszigetelési vagy védelmi feladatokat, céljuk kizárólag a belső terek elválasztása, valamint hogy külső jegyeik hozzájáruljanak otthonunk szépségéhez.

Beltéri ajtó ár – Borovi fenyő beltéri ajtók


A borovi fenyő kiválóan alkalmas a nyílászárók készítésére, használatukkal természetes és egyedi szépséggel rendelkező beltéri ajtókkal láthatjuk el otthonunkat. Gyártásuk során rétegragasztott faanyagot használnak, melyeket hossztoldott, illetve toldásnélküli anyagból ragasztanak össze.

A hossztoldott faanyag a több lécből készül, melyekből a hibás, kevésbé szép részek eltávolításra kerülnek, majd pedig a hibátlan részek összedolgozásra kerülnek. Az ékcsapos rögzítésnek köszönhetően a hossztoldott lecek a tömör lecekhez hasonló szilárdságúak lesznek, emellett pedig a nyílászáró árára is hatással vannak.

A toldásnélküli fa beltéri ajtók gyártása az egyre ritkábbnak számító, tökéletes méretű és hibátlan faanyag miatt jóval magasabb költséggel jár. A magasabb árért cserébe tökéletes, egybefüggő felületű faanyagból kerül összeszerelésre a beltéri ajtónk.

A fa beltéri ajtók felületkezelése


A beltéri ajtók gyártása, készítése során az ajtó elemei felületkezelésen esnek át, mellyel még szebbé tehetjük a fa természetes felületét, vagy pedig a nekünk tetsző színnel láthatjuk el, mely elrejti a fa mintáját. A gyártás során történő felületkezelés a még össze nem szerelt beltéri ajtónk történik, így az ajtó nehezen, vagy pedig egyáltalán nem hozzáférhető helyein is megkapja a szükséges védelmet.

A felületkezelés ára természetesen megnöveli a fa beltéri ajtók árát, ám elvégzésükkel az ajtó felülete ellenállóbb lesz az intenzív használattal szemben. Amennyiben natúr felületű, kezeletlen fa beltéri ajtót szeretnénk otthonunkba, lehetőségünk van felületkezelés nélküli nyílászárót is választani, ám ezesetben ha utólag meggondoljuk magunkat, a festés további költségekkel jár majd számunkra.

Beltéri ajtó típusok


A hagyományosan nyíló beltéri ajtók mellett a tolóajtók is egyre népszerűbbek. A hagyományos beltéri ajtó ár természetesen alacsonyabb a tolóajtókénál, ám utóbbiak látványosabbak, illetve helytakarékos használatot tesznek lehetővé.

A tolóajtóknak két fő típusa létezik, melyek egy és kétszárnyas kivitelben is elérhetőek. Az ár szempontjából a fal előtt tolóajtó olcsóbb, melynek beépítése szinte bármelyik falnyílásba elvégezhető akár átalakítások nélkül is.

A falban futó tolóajtók segítségével a falnyílás mindkét oldalát szabadon bútorozhatjuk, mivel az ajtó a fal belsejében fut ki. Amennyiben ezt a fajta megoldást szeretnénk, kőműves vagy gipszkartonos munkára van szükség a tolóajtó beépítését megelőzően, ez pedig jelentősen megemelheti az ajtócserével járó költségeket.

Beltéri ajtó ár – Üvegezett vagy tömör fa beltéri ajtók


A beltéri ajtók esetében lehetőségünk van tömör kivitelű, illetve üvegezett nyílászáró beépítésére is. Az esetek többségében a beltéri ajtó ár alacsonyabb, ha tömör kivitelű nyílászáró kerül beépítésre.

Üvegezett beltéri ajtók esetében számos üvegtípus közül választatjuk ki a számunkra megfelelőt. Ennek eredményeképp a hagyományos, víztiszta üveg mellett savmaratott, színes üveg választását is lehetővé válik a megrendelő számára.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.