Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ
Fa beltéri ajtó, beltéri ajtók

Fa beltéri ajtó beépítése


A beltéri ajtók elsődleges feladata, hogy otthonunk belső tereit elválassza egymástól. Ezeken keresztül közlekedünk, mikor a nappaliból átmegyünk a hálószobába, vagy akár a konyhába. A fa beltéri ajtó beépítése során többféle tokkal ellátott nyílászáró beépítésére van lehetőségünk.Kétszárnyú beltéri ajtó


Fa beltéri ajtó gyártása

A fa beltéri ajtók gyártása rétegragasztott faanyagból történik, melyek hibakiejtett, hossztoldott anyagot használnak. Amennyiben igényeljük, toldás nélküli faanyagból is lehetőségünk van legyártani a beltéri ajtót, de ennek ára viszonylag magasabb. A borovi fenyőből gyártott fa beltéri ajtó hosszú ideig képesek elviselni a mindennapos használatot, emellett természetes és látványos külsőt biztosít a nyílászáró számára, natúr és festett kivitelben egyaránt.

A beltéri ajtók gyártása során használt felületkezelési eljárásnak által az ajtó felülete sokkal ellenállóbb lesz a használattal szemben, valamint védelmet kap a pára, penész vagy a gombásodás ellen. Otthonunk legtöbb helységénél lehetőségünk van natúr, kezeletlen fa bejárati ajtó beépítésére, ám a nagy páratartalmú helységek, mint a konyha vagy a fürdőszoba, mindenképpen festett ajtókat igényelnek.Üveges fa beltéri ajtó

Fa beltéri ajtó beépítése

Az ajtó legyártásához szükséges méreteket egy helyszíni felmérés során rögzítjük. A beépített nyílászáró többféle típusú tokkal készülhet, ezt általában a falak vastagsága dönti el. A hagyományosnak tekinthető palló vagy gerébtokos beltéri ajtók mellett utólag szerelhető tokos ajtó beépítése is lehetséges. Az utólag szerelhető tok egyik nagy előnye, hogy beépítésük során nem sérülnek a falak vagy a padló, az állítható toknak köszönhetően pedig a panellakások vékony falainál is használhatóak.

Az ajtó méretét a kialakított falnyílás határozza meg, a nagyobb méretű falnyílások esetében lehetőségünk van kétszárnyas fa beltéri ajtó beépítésére is. Ha az új bejárati ajtó a régi helyére kerül beépítésre, akkor első lépés a meglévő ajtó és a keret kibontás a falnyílásból.

Fürdőszoba ajtóAz új tok falnyílásban való elhelyezését, egy alapos ellenőrzés követi, mielőtt véglegesen is rögzítésre kerülnek. A rögzítés PUR hab segítségével történik, ezzel elkerülve a nem túl szép látványt nyújtó csavarokat. Az ajtó keretét függőlegesen és vízszintesen kitámasztással látjuk el, nehogy a PUR hab összenyomja a szerkezet. A száradást követően felszerelésre kerülhet az ajtó nyílója, majd pedig egy alapos beállítással zárul az ajtó beépítése.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.